Hillevis sköra människor

Den tunga bördan av fas3


Hallå där, arbetsmarknadsminister Hillevi Engström!

Jag vet att du har väldigt svårt att ge svar på direkta frågor men jag kan ändå inte låta bli att ställa dem ändå, så viktiga är frågorna för oss arbetslösa som det gäller, och så frustrerande den tystnad du möter oss med.

De två fraserna
Tystnad var kanske fel ord för ljud kommer onekligen ifrån din mun så fort du får frågor om fas3, nämligen två repetativa fraser som du vid det här laget säkerligen mumlar i sömnen:…
”Vi måste komma ihåg att det är sköra människor vi talar om”…..
”Vi ger aldrig upp om en enda människa”….

This is it.

Vad man än ställer för fråga till dig Hillevi så säger du en av dessa fraser, om man inte sett bilder på dig skulle man tro att statsminister Reinfeldt utsett en papegoja till Littorins efterträdare.

Om man ställer en fråga om varför fas3 jobbaren skall arbeta gratis så svarar du genom den första frasen, ställer man  frågan om hur fas3 kan ses som en merit för en arbetsgivare eller överhuvudtaget kan leda till ett avlönat arbete så svarar du med nästa fras.

Jag blir nästan lite avundsjuk på dig Hillevi, med  tanke på att även många väldigt sköra människor med nedsatta  minnesfunktion bör  kunna lära sig ditt jobb, ungefär tjugo ord allt som allt. Jag antar att din inkomst är något högre än 9000 kr/månaden trots detta, rätta mig gärna om jag har fel.

Är alla i fas3 oanställningsbara?
Men låt oss nöja oss med det vi har, dina två fraser.. vad menar du egentligen med dem?
Du säger att det är sköra människor som går in i fas3.
Jag säger att du har fel om du tror att alla människor som går in i fas3 generellt sett skiljer sig märkbart från andra grupper på arbetsmarknaden.

Tillströmningen till fas3 går nu med rasande fart, det är lågutbildade, högutbildade, folk i olika åldrar, friska och sjuka. … om du med skörhet menar att man kanske inte mår så otroligt bra i själen efter att ha genomgått fas1 och fas2 utan kontakt med arbetsmarknaden, ja då har du givetvis rätt just på den punkten, men det innebär långt ifrån det vi alla tror att du menar, nämligen att personer i fas3 är oförmögna till arbete.
Jag hoppas verkligen att du inte menar så för då känner jag mig kränkt.

De som faktiskt är sköra
Naturligtvis så finns det även sköra människor som går in i fas3.. och där kommer nästa frågetecken. Låt oss åter se på din första fras,den om sköra människor. Än sen då säger jag, har inte alla människor som gör sitt yttersta för att arbeta full tid, rätten till en skälig ersättning?
De man kan kalla sköra personer i denna fas  har ingen väg ut och de ger sin värkande rygg, armar och ben eller sårade själ  till en anordnare som inte behöver betala dem ett öre för vad de trots allt uträttar. De har det ännu svårare än sina starkare kamrater i fas3 att komma ut på arbetsmarknaden. Säg mig Hillevi, blir de mindre sköra av att tyngas av dålig ekonomi också?

Du ger upp om människor
Din andra fras förstår jag överhuvudtaget inte, är det ett önsketänkande eller vision så kanske det är dags att praktisera den på riktigt. ”Vi ger inte upp om en enda människa” en anspelning på förra regeringens förtidspensioneringar förstår jag, men det dåliga som du såg idetta skall du väl i så fall vara med och styra åt rätt håll, men du och dina regeringskamrater har ju verkligen gett upp om varje enskild människa i fas3.

I mina ögon var plusjobben långt bättre och värdigare.

Du använder flitigt fras1 och fras2 när kommer din fras3 och vad innehåller den?

 


Kommentarer
Postat av: Helena

Fras3: "Varje enskild skattekrona skall gå till att ge arbetslösa arbete"

2011-01-25 @ 14:01:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0