En god skadegörareDu ärlige skattebetalare och lönearbetare! Vad skulle du tycka om tingens ordning om du ansågs göra så stor skada på din arbetsplats att du fick börja varje arbetsdag med ett värde på minus 225 kr klistrat på din panna?

Denna skada är fastslagen efter noggrann analys av den svenska regeringen och gäller oss alla som har våra arbeten hos Fas3 anordnare.

För att i någon mån kompensera anordnarna alla olägenheter och direkta skador som vi förorsakar så får dessa som sagt den lilla nätta summan av 225 kr/dagen, alltså i runda tal ca 5000 kr/månad för varje exemplar av oss som man inhyser.

Som tur är så får vi själva inget extra kapital utöver en liten aktivitetsersättning på högst en halv normal lön, hur skulle detta se ut om vi som anses “lite eljest” , som någon så finkänsligt uttryckte det, fick gå runt och drälla pengar hur som helst?
Men vi har verkligen en human regering som tror på oss Fas3-arbetare för vi har fortfarande en del medborgerliga rättigheter kvar, exempelvis rösträtt och ... jag kan säkert komma på något mer om jag tänker efter.


Men trots den goda arbetslinjen och det väl fungerande Fas3 har jag ändå ett stort problem. Jag lyckas inte fullt ut med att leva upp ens till denna lilla nätta summa på minus 225 kr/dag... Jag vet inte riktigt vad jag skall förstöra och åstadkomma för typ av olägenhet för att i någon mån leva upp till alla högt ställda förväntningar.

Ja, jag vill absolut inte verka bättre än vad jag är, det skulle ju se illa ut för vår regering och få dem att framstå som lögnare och det vill vi inte.
Säg vad kan jag göra? .. får jag klippa sönder Reinfeldts slips? Är det nog, åtminstone för en månad... och hur kommer jag till Stockholm? Betalar arbetsförmedlingen min resa till Stockholm eller får jag bekosta den själv också precis som mina dagliga arbetsresor i Fas3?

Jag är övertygad om att Anders Borg stöttar min mission.. han är ju en hejare på att hålla en balanserad budget. Kanske får jag också kapa hans pony-tail månaden efter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0