Kritik eller gnäll...så är det baraHur kan det komma sig att personer som har eller upplever sig åtnjuta en hög social status aldrig gnäller?... Skulle du någonsin våga andas om ordet gnällig i den personens närhet så är det nog bäst för dig att denna ej så smickrande egenskap gäller dig själv eller någon annan person... därför att en person med hög social status gnäller aldrig om något, de framför bara rättmätig och befogad, saklig kritik.

Det börjar redan i sandlådan... Det vällyckade barnet Stig gnäller aldrig över att något annat barn tar leksaken ifrån honom. Det som händer är att han hävdar sin självklara rätt att försvara sina ägodelar. OBS! Detta gäller bara om barnet ifråga är ”rätt” precis som Stig. Lille Stig vet sin självklara rätt, och protesterar med rätta när han blir bestulen.


Om vi nu byter ut barnet till lillle Kalle så kommer saken i en helt annan dager, då Kalle plötsligt gnäller över att leksaken tas ifrån honom. Istället för att gnälla så borde han gilla läget eller haft vett att bevaka sin leksak bättre. Lille Kalle är gnällig, och vill inte dela med sig.

För en betraktare, okunnig om de osynliga sociala strukturerna tycks det som att Kalle och Stig agerar och låter exakt likadant när de blir bestulna på sin leksak. Ack du naiva betraktare.

Nu har Stig vuxit upp, och det går fortsatt bra för honom. Stig är en driftig, hårdför man som ingen sätter sig på. Under långa perioder har han kritiserat det höga skattetrycket. Någon mer ingående motivering över detta behövs ej, eftersom var och en bör begripa att skatt är stöld. Stig framför saklig kritik.

Kalle har också vuxit upp och det går … njaaa... För Kalle är en envis bråkstake. Under lång tid har han kritiserat Fas 3... och enligt Stig så ger han inte förslag på något alternativ heller. Kalle är en gnäll-”piiiip (censur) ” som Stig vill kalla honom.

Gnäll = Kritik som saknar förklaring och motiv ( min egen slutsats )

För en betraktare, okunnig om de osynliga sociala strukturerna tycks det som att Stig snarast gnäller över skatterna...  Hrrrmmm... men nu vet jag ju bättre... så det kommer aldrig på fråga att kränka Stigs anseende genom att kalla honom för en gnäll-”piiiiip” ( censur ).

För en betraktare, okunnig om de osynliga sociala strukturerna så tycks det istället som att Kalle verkligen försökt att ge alternativ till Fas 3... plusjobb... omfördelning av anordnarbidrag.. osv.. Han har också försökt beskriva hur mycket bättre det skulle vara, rent samhällsekonomiskt om folk slapp det lidande som ekonomisk och social oro innebär. Nu vet ju inte den okunnige betraktaren att Stig inte behöver läsa ren ”kommunistpropaganda” (läs: all opposition ) så därför har han med all rätt ignorerat detta nonsens. Kalle är en gnäll-”piiiiip” ( censur ) och det är fullt i sin ordning att kränka ( förlåt tillrättavisa ) Kalle.

Ty så är det fastlagt. Stig är och förblir en saklig samhällskritiker.. medan Kalle är en patetisk gnällpitt... (ooopss) nu är det sagt i alla fall...Kommentarer
Postat av: Vonna

Haha, så jäkla bra skrivet!!

2012-01-09 @ 13:54:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0