Vit medelålders man - vem bryr sig?


Jag är en vit medelålders man, alltså bör jag enligt all rimlig statistik höra till de allra mest gynnade i dagens Sverige, detta enligt alla media, all statistik, alla samhällskritiker... som något annat än en framgångsrik person finns jag inte... eller rättare sagt får inte finnas.. eller rättare sagt... skit samma vem bryr sig? ...

Jag jobbar för en skamersättning i Fas 3.. men se det är inget speciellt uppseendeväckande det här med att jobba full tid för, i bästa fall, en halv normal svensk lön utan semester, jobbskatteavdrag med mera, med mera..
Vem bryr sig?

Jag är vit, och har svenskt namn. Alltså är jag mer eller mindre ointressant i alla populära och mer eller mindre populistiska sammanhang, där märkligt nog även många av de mest konservativa tyckarna förfasar sig över hur illa alla nysvenskar bemöts och behandlas, inte minst på arbetsmarknaden.

Och här måste jag förtydliga mig rejält... NEJ, jag är absolut inte nazist, rasist eller på annat sätt främlingsfientlig. Jag är bara en ointressant främling i mitt eget land.

Jag är inte ett ungt oskyldigt offer som aldrig getts chansen och därför är jag heller inte någon missbrukad talang som förslösas. Jag är inte heller en gammal trotjänare som gjort sitt och oförtjänt hamnat snett i någon vårdkö eller vanskötts i ett uselt äldreboende.

Jag är istället medelålders, för gammal för att någon skall se en förstörd framtid och för ung och pigg för att vara aktuell som offer för en vårdskandal. Jag är bara något som med gott samvete kan ignoreras.

Jo men du är väl åldersdiskriminerad kanske någon tillägger?
Förvisso, men hur brukar detta resoneras bort? Jo, med argument som: Ja, ja.. men de får väl hanka sig fram de år som de har fram till pensionen.. huvudsaken är att de unga får jobb.. sänk pensionsåldern.. och så vidare. Att jag har 14 år kvar till pensionen och förmodligen är hänvisad till fortsatt Fas 3 med skamersättning dessa år .. hur intressant är det för politiker och media?
Svar: Totalt ointressant.

Och här måste jag återigen förtydliga mig rejält.. Jo, jag anser att det är mycket viktigt att unga människor snabbt får jobb... inte minst med tanke på att de ganska snabbt blir för gamla för att vara unga.
… Och jo.. jag tycker det är mycket viktigt att de äldre får bra vård och en värdig ålderdom.. inte minst med tanke på att jag vet att jag och många med mig förr eller senare kommer dit som fattigpensionärer.


Jag är inte en könsdiskriminerad kvinna som särbehandlats negativ på grund av kön utan en man och därför kan jag således inte vara könsdiskriminerad på arbetsmarknaden.. eller.?.. Nej, seriöst så är jag väl inte det, vad jag vet.

Och här måste jag återigen förtydliga mig rejält..Jag tar inte parti för något kön alls, inget kön skall diskrimineras... inte ens män... Det ni!Ibland tänker jag riktigt inkorrekta tankar.. Jag tänker att om jag vore ung, nysvensk kvinna, alltså motsatsen till vad jag är.. då hade jag förmodligen ändå varit lika lönlös som jag är idag. MEN.. Jag hade inte behövt stånga mitt huvud blodigt mot den totala ignorans som omger oss 50+ som har mage att vara helt medialt och röstboskapsmässigt ointressanta ur alla övriga aspekter inklusive arbetsmarknaden.

Så nu vet ni det... Det är politiskt inkorrekt att vara en vit, medelålders man till och med om man är politiker på toppnivå, men i synnerhet om man är praktikant i Fas 3.Kommentarer
Postat av: Liz

Ja, så verkar det ju faktiskt vara. Vi som är "mitt-emellan" och inte tillhör någon grupp som det är extra synd om kan få ha det så här... Man får alltid höra att det är mer besvärligt för en massa andra grupper. :-(

Det är det säkert, men det innebär inte att vi har det OK för det...

2012-01-19 @ 22:07:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0