Inte riktigt alla SvenskarUtan långtidsarbetslösa i Fas 3 så stannar Sverige, åtminstone stora delar av det.. är det så illa?

Ja, om man skall tro gjädjetjuten från Blekinge länsbygderåd, medlem i organisationen ”Hela Sverige ska leva” så kan man tro så. Tillsammans med arbetsförmedlingen så har man gjort en ”enkel och bra modell” som det heter.

 - Jag har redan tio föreningar som vill ta emot en person och det finns säkert fler som är intresserade. För varje arbetslös får vi 225 kronor per dag i handledningspengar och med den samlade summan kan vi anställa en handledare som tar hand om de tio.

Så säger länsbygderådets ordförande.

Om alla resonerar som Blekinge länsbygderåd så finns säkert massor av föreningar som med glädje tar emot gratis arbetskraft, för om man låter sig nöjas med egennyttan så spar man in kostnader för eventuell personal som till exempel vaktmästare... och säkert är det många som här ser en möjlighet att fylla tomrummen efter de allt fåtaligare frivilliga, de som höll föreningarna igång på den gamla goda, ideella tiden.

Det finns inga problem med detta då, alla är glada och nöjda i föreningarna + den nyanställde handledaren som får lönen betald genom anordnarbidraget.. eller?

Har vi glömt någon eller några?

Så här fortsätter han:

- Det är ett fantastiskt tillfälle för den sociala ekonomin i länet. Nu kan vi få sådana saker gjorda som vi drömt om, men aldrig fått möjlighet att göra, säger xx som just nu åker runt i länet och berättar om möjligheten för kommunbygderåden.

 

Okej... Som vi drömt om säger han... Vilka är det som drömt.. Fas treorna? 
Vilka möjligheter.. vems möjligheter.. Fas treornas?

Varför har man i dessa föreningar  aldrig tidigare ”fått” möjligheten att göra sina projekt innan Fas 3 infördes?

Kan det bero på att många föreningsmedlemmar inte är tillräckligt intresserade av sin egen förening  för att vilja utföra arbetet gratis? Inga Eldsjälar?

Ett fantastiskt tillfälle för den sociala ekonomin i länet, säger ordföranden när han åker runt i länet och gör reklam för Fas 3... Förresten, varför gör han det när han samtidigt är socialdemokratisk kyrkopolitiker? Jag trodde i min enfald att social demokrati och Fas 3 var två oförenliga ting.

Social ekonomi … social demokrati... Har vi glömt någon eller några som kanske inte får ut någon ekonomisk fördel av sitt arbete?

Näää... det kan jag väl aldrig tro, det vore ju motsatsen till social demokrati det...

Källa: Hela Sverige Skall Leva:

http://www.helasverige.se/fileadmin/user_upload/HSSL_Kansli/
PDF/Vaara_arbetsomraaden/Lokal_ekonomi_och_foeretagande/Gott_exempel.anordnare.pdf 


Kommentarer
Postat av: Per Stenquist

Han skulle skämmas!! FAS3 är oförenligt med S-politik!! Det finns ingen ursäkt för ett sådant klavertramp, AVGÅ!!

2012-09-12 @ 23:43:55
Postat av: Martin Moberg

Hej Bengt! Jag har länkat upp ditt inlägg och det är beklämmande att fas 3 har en sådan oemotståndlig dragningskraft att t o m det som du skriver om sker. Men att göra det till en fråga på partinivå d v s att S i och med denne socialdemokratiske kyrkopolitiker tycker att fas 3 är bra, också tycker så - förhåller sig inte på det viset S har tydligt sagt ifrån om att fas 3 ska fasas ut. Jag vill bara poängtera detta. //Martin

2012-09-13 @ 09:01:10
URL: http://www.martinmobergsblogg.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0