På nåder av arbetsförmedlingen

Nej, jag är fortfarande heligt förbannad... även om jag som Försäkringskassan rättade mig, hade blandat ihop begreppen Tillfälligt uppehåll och Enskild angelägenhet.
Misstaget jag gjorde var att ta för givet att det som tidigare kallades lovdag ersatts av Enskild angelägenhet av vikt, det skall istället kallas för ”Tillfälligt uppehåll”

 

 

Du skriver om två olika saker.

Enskild angelägenhet av vikt är en sak.
Tillfälligt uppehåll (tidigare lovdag) är en annan sak.
Enskild angelägenhet av vikt markeras på försäkran med E och tillfälligt uppehåll markeras med T (tidigare L).
Ja man kan ta ut 20 dagar tillfälligt uppehåll precis som du skriver om man går ett program som ger rätt till 20 dagar och samråd finns med anordnaren.

Man markerar dessa dagar med T på försäkran.Man har normalt inte rätt till 20 dagar med enskild
angelägenhet av vikt. 
Markera man 20 dagar med E på försäkran finns med andra ord stor risk att man får avslag för detta då man normalt godkänner max 3 sådana dagar i följd.

Är jag att betrakta som mindre begåvad över att inte förstå detta? Nej, knappast, jag inbillar mig att det är många, många som i avsaknad av det mer logiska ordet Lov, helt enkelt tror att man gjort ytterligare försämringar. Vilken arbetslös idag skulle i så fall vara förvånad? Snälla försäkringskassan, gör tydligare information tack!

Javisst blev jag lättad över att åtminstone få behålla något som kan liknas vid den semester som så många lönearbetare ser fram emot efter ett års arbete. Jag skrattar ironiskt åt mig själv på tanken att någon en julidag frågar mig om jag har semester.. -Nej, jag har tillfälligt uppehåll, arbetsförmedlingen har lyckligtvis bestämt att det går för sig...

Så nu borde jag vara nöjd? Svar: Nej! Jag är inte nöjd förrän hela spektaklet Fas3 är begravt på historiens soptipp på samma hög som alla andra misslyckade arbetsmarknadsreformer.

När jag återigen läser informationen från försäkringskassan och begrundar texten som lagts in två gånger under rubriken Tillfälligt uppehåll om du deltar i jobb- och utvecklingsgarantin, så står där så förnumstigt:
Det är Arbetsförmedlingen som avgör vad som är ett tillfälligt uppehåll. 

Arbetsförmedlingen avgör om ett uppehåll är ett uppehåll???
Om jag är oavlönad på en arbetsplats och vill ha ledigt, låt oss säga 2-3 veckor på sommaren så kan i princip arbetsförmedlingen helt plötsligt och godtyckligt visa sig intresserad av verksamheten ifråga och hävda att dessa 3 tänkta veckorna av fejk-semester eller”frigång” inte är att betrakta som ett uppehåll.
- Men en vecka i november kan du få, för då ser jag ett uppehåll för dig.

Varför kan vi inte behandlas som vanliga hyggliga människor? Inte nog med att det skall sättas mer eller mindre respektlösa etiketter på oss, som sköra, oanställningsbara, utan vi skall särbehandlas negativt i alla tänkbara sammanhang, inte minst när det gäller lönearbetarens semester som vi får klara oss utan.

Hillevi Engström, ställ dig själv följande fråga: Varför skall arbetaren ha semester?
Jo, för att hämta krafter, kanske få en tid tillsammans med familjen och göra något trevligt mm..

Då frågar jag igen, (utan förhoppning om svar): På vilket fysiskt och psykiskt sätt skiljer sig den person som är placerad i sysselsättningsfasen från lönearbetaren, vari ligger skillnaden i mänskligt behov?
Du säger ju själv, Hillevi, att vi är sköra både här och där.. borde vi inte enligt din egen filosofi istället vara garanterade en rejäl 5-veckors betald semester för att orka med ytterligare en period i oavlönat arbete och psykisk stress i utanförskap?

Räcker det inte med att vi blir blåsta på pengar som istället går till anordnaren som bidrag?
Räcker det inte med att vi blir blåsta på tjänstepensionen?
Räcker det inte med att vi förutom lönlöshet och taskig ersättning även blir blåsta på jobbskatteavdraget som alla andra arbetare får ta del av?
Räcker det inte med att vi med största säkerhet är blåsta på den icke subventionerade arbetsmarknaden för all framtid?

Varför måste det ses som en ynnest och vänlig gest från arbetsförmedlingen om vi får ta del av en begränsad frihet som kallas ”Tillfälligt uppehåll”?

Jag vädjar än en gång till känslan för rättvisa och solidaritet! Stoppa detta vansinne!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0