LövkaosSå har det blivit augusti och det innebär naturligtvis nya prövningar för vårt av farsoter och väder härjade land. Ryssvärmen, myggen, fästingarna, getinginvasionen, det baltiska ovädret och åskchockarna hörde sommaren till, men vad kan vi vänta oss av hösten? Jo, jag kan redan idag ge er höstens rubriker, som kommer att konkurrera med den sega valrörelsen.
Fågelinfluensa, svininfluensa, Honkonginfluensa,  Ryssvinter, Ryssvärme, Baltiskt oväder… Nu kommer Rysshösten!

Rysshösten snart över Sverige!
Enligt prognoser från SMHI, trafikverket, socialstyrelsen, sierskor och Svensson så kommer stora delar av landet redan inom de närmaste dagarna att drabbas av fläckvis lövfall. Enligt säkra källor så kommer uppemot 100 procent av löven att falla innan december månad och förorsaka kaos och stora svårigheter att överhuvudtaget vistas utomhus. En klass 1 varning har redan utfärdats över norra Norrland och inom den närmaste tiden kommer en sådan att gälla för hela landet. Den ledande experten inom lövfällning,  Alrik Lönnblad hävdar med bestämdhet att lövfällning är ett fenomen som kommit för att stanna. – Ja, vi får nog lära oss att leva med detta, i dagsläget finns det inga effektiva sätt att förhindra lövfällningen.

Stanna inne om du absolut inte måste gå ut, detta gäller särskilt kortvuxna personer som riskerar att försvinna i lövmassorna. Lönnlöv innebär också en reell kvävningsrisk ifall man råkar få dem över andningsvägarna. Undvik att ta bilen och om du ändå måste ta den, se till att du har en liten mobil lövsug till hands.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0