Städning...

Magi och överraskning

Städning är för mig som ett Kinderägg , godis, leksak och överraskning i ett. Likt en trollkarl skakar jag på  de otaliga håriga kattfiltarna för att se vad som kan trollas fram ur dem. Ibland kan riktiga godbitar uppenbaras på ett dråpligt och dramatiskt sätt. Vad sägs till exempel om när en ofullständigt smält, och avyttrad sardin i  en luftfärd värdigt en flygfisk erbjöd sig själv som godiset i kinderägget genom en stilfull landning i närheten av min av hänförelse vidöppna mun?

 

Magiskt är också att jag trots den teoretiska kunskapen att det finns 4 rum, kök och toalett i huset, vid varje städtillfälle blir beströdd av ett magiskt dammstoff och förd till Trollkarlen i Oz där han efter varje rum jag svabbar av trollar fram ett exakt likadant och ostädat rum bakom min rygg . I min magiska värld av dammråttor finns ingen början och inget slut, där är evig magi...

 

Träning
Bättre, billigare och mer allsidig träning än att städa mitt hus finns inte.  Ett medlemskort till städgymmet kostar mig inget annat än mina träningsredskap i form av dammsugare, hink, mopp samt ett antal svordomar och suckar. Knäböjningar och lyft ingår i träningen, likaså ålningar under sängar och soffor.  Balansövningar på nyskurade golv, stretch … allt ingår. Till och med en och annan mental övning i självbehärskning frambringad av diverse upphittade meditationsobjekt under soffkuddar och mattor (se även stycket om överraskningar).

Spänning
Städning är en riktig rysare, och då menar jag inte bara den rysning skurhinkens innehåll frambringar.
Spännande är också om: Jag klarar ett rum till utan att dammsugarpåsen spricker… eller blir det stopp i slangen? Klarar jag mig undan den lömska skurhinken som lurar på mig med sitt äckliga skurvatten? Kan jag förutse de rörelser den utför bakom min rygg, alla i avsikten att ge mig ett näringsrikt fotbad?  Och framför allt, klarar jag av kontrollbesiktningen efteråt? Utmaningarna är oändliga.

Avkoppling
Vad kan vara mer njutbart och för sinnet avstressande än dammsugarens meditativa musik som likt en psykedelisk vaggsång från 1968 avleder och stänger av alla omgivningens övriga ljudstörningar?  Jamanden, skällanden, gnyenden, påpekanden…  ja alla för trumhinnorna jobbig information försvinner in i dammsugarens vuvuzela –musik ackompanjerat till ett rassel av gruskorn.

 

Nej det gick inte idag heller
Sådär… nu har jag försökt  lura mig själv att tycka om städning. Inte hjälpte det...  Varför kan man inte bara ta  av glasögonen och låta omgivningen bli lite mer luddig, vänlig och suggestiv… som en gullig liten dammråtta?


Kommentarer
Postat av: Martina

vilken hårfärg passar jag bäst i? :)

åh btv, anmäl dig till veckans blogg! :D

2010-08-01 @ 18:55:56
URL: http://www.tiepnajjs.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0