FästingarMyggor är en mycket viktig föda för många fåglar… likaså getingar, ja alla ser ut att ha sin viktiga funktion och plats, en logisk mening.  Men det finns ett kryp…
Hör du också till dom som funderat över fästingens plats här i tillvaron, vad är meningen med dess existens egentligen? Hur många gånger har jag inte diskuterat meningen med fästingar tillsammans med andra hund och kattägare, eller med någon som själv har varit utsatt för borrelia eller känner någon som drabbats.


Tidigt på morgonen gick jag ned mot sjön och lät hunden göra sina morgonritualer (läsa sin morgontidning mm)  då… just då… är ett utmärkt tillfälle att  släppa lös sina egna tankar och den här morgonen bara råkade de passera fästingar, just för att de är ett av tillvarons olösta mysterier.

Och då, bara av en händelse kom jag på fästingens viktiga mission… Vad är fästingen allra bäst på (förutom att sprida sjukdom och suga blod)?  Jo:
Att lära oss fundera över meningen med livet
Fästingen låter sig inte logiskt och mekaniskt placeras och katalogiseras, den är till synes bara ”för rent jävlig” och helt meningslös, den kräver mer av oss och får oss att tänka i termen ”liv” på helt nya sätt. Förutom att livet i sig självt är meningen så är just detta fästingens så viktiga mission,  att vara både blodsugare, parasit och filosof samtidigt… egenskaper som i och för sig inte är särskilt unika om vi ser oss omkring här i världen, men här talar vi om konkret och äkta vara..


Vad har då fästingen lärt mig?
Jo, tänk dig om alla varelser runt om dig vore söta, snälla och vackra, skulle du då kunna urskilja dem som söta och vackra, kunna uppskatta och känna kärlek till dem?
Om alla dagar vore ljusa och vackra vårdagar, skulle du då uppfatta dem som detta, eller skulle du ta dem för självklara?
Om du alltid vore frisk, inte kände till sjukdom, död och ångest. Skulle du då kunna känna någon tacksamhet och glädje över en bra dag?

Och så en sak till som jag kom på sådär av egen erfarenhet… Den kan bli en grymt sexig piercing till naveln, tro mig, jag har själv haft en.. Axe släng dig i väggen!

Är du inte fäst vid fästingen ännu? Du behöver inte vara orolig, så fort den lär känna dig så blir den outplånligt fäst vid dig…Kommentarer
Postat av: Martin

En vacker dag kommer alla fästingar att straffas!!!

2010-09-07 @ 17:58:37
URL: http://fonsterputs.wordpress.com/
Postat av: Björn Ingmar

Har klarat mig undan med bara en i sommar. Men säsongen är inte över än.

2010-09-07 @ 22:04:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0