Hjälten "Skyldigheter-Jajamänsan"


Alla har vi våra föredömen, skyddsänglar eller hjältar, någon som man kan ha som ledstjärna i livet och kanske rent av uppleva som en trygghet och tillflykt här i livet.

Gud, Jesus, Buddha, Allah, Martin Luther King, Elvis, Michael Jackson, Palme, Robin Hood, Ayn Rand, Påven, Björn Borg och så vidare i all oändlighet.

Nu har det dykt upp en ny hjälte vid namn Skyldigheter-Jajamänsan. Plötsligt så fanns den könlösa personen där.. först som en insändare i en liten lokaltidning och numer som föredöme och hjälte för moderata politiker som den osynlige hämnaren, de latas piska och alliansens ”bakom hörnet” polis.

Låt oss se närmare på Skyldigheter-Jajamänsans fanclub. Här har vi den som lanserade:
http://www.ericsoniubbhult.se/

Ericsson i Ubbhult är lite blygt smygförälskad i Skyldigheter-Jajamänsan och lägger in små brasklappar här och där.. jaja.. man vill ju inte sticka ut hakan alltför långt..

Sen har vi en nyfrälst Skyldigheter-Jajamänsan beundrare:
http://katarinabrannstrom.blogspot.com/2011/08/rakt-pa-svar-om-fas-3.html

Så här skriver Katarina Brännström (m) reservationslöst beundrande:
”....
Rakt på - svar om fas 3 !
Ibland är det skönt att läsa "vanligt folks" insändare och svar. Här är ett gott exempel på ett svar till någon som klagat på fas 3, infört i Borås Tidning idag. Klicka gärna på bilden och läs texten!
Tack kollegan Janne Ericson för att du lagt ut detta på din blogg! ...”

Självklart så beundrar hon denne hjältemodige, könlöse Skyldigheter-Jajamänsan, varför skulle hon inte?
I Skyldigheter-Jajamänsan har hon en perfekt hjälte som gör livet så mycket lättare för henne, vare sig Skyldigheter-Jajamänsan till och med är hennes eget alter ego eller inte.

Visst är man ”rakt på” och hjälte när man paketerar ihop samtliga medmänniskor i Fas3 till en grå, lat, gnällig, oattraktiv och dum jätteklump, samtidigt som man rekommenderar rättslöshet, samhällstjänst och skriver under med könlöse Skyldigheter-Jajamänsan?

 

Visst är man ”kreativ” som politiker när man tar hjälp utav, och låter Skyldigheter-Jajamänsan agera supersköld när man vill nå ut med sitt egentliga budskap? Nu kan man glädjas åt artikeln och njuta av förnedringen av arbetslösa med sina meningsfränder men ändå i mån av behov och vid konfrontation hävda att man bara vill visa ”vad vanliga arbetare tycker”.

//Bengt Fredriksson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0