Lögn och förbannad diktIdag är jag förbannad, ledsen och bedrövad... Bedrövad över den undersökning av arbetsförmedlingen som visar att 8 av 10 anser sig vara nöjda med Jobb och Utvecklingsgarantin med Fas 3 inbegripet.

Är det verkligen så? Skall jag kasta in handduken och känna mig nöjd med att jobba full tid för en halv ersättning? Uppenbarligen, enligt undersökningen så är de allra flesta nöjda med detta, för annars skulle följaktligen inte 8 av 10 kunna vara nöjda med en ersättning som i princip är en halv normal lön .. eller.. hur ställdes frågorna egentligen?

Syftet med denna undersökning kan aldrig ha varit att pejla en opinion bland arbetslösa utan snarare att lugna densamma samt slå undan fötterna på all opposition och förnedra alla kritiker.
Nu har arbetsmarknadsminister Hillevi Engström jublande redan konstaterat till TT.

"... Arbetsförmedlingens rapport stärker arbetsmarknadsminister Hillevi Engströms övertygelse om att grunderna för jobb- och utvecklingsgarantin är riktiga och att arbetslinjen är det som gäller. Det säger hon i en skriftlig kommentar till TT..."

Detta kommer hon nu att idissla om och om och om igen.. och slå dessa 80 nöjda procent i ansiktet på alla som ifrågasätter Fas3.. göra alla kritiker till gnälliga kverulanter.

 

Vilka är det då som är nöjda med Fas3?
Jag misstänker de som närmar sig pensionen och är nöjda med att slå sig till ro i Fas3 ett eller ett par år innan dess.
Vilka fler? Här får jag svårt att få ihop det.. Rik make... Nej..

Kan frågorna vara fel ställda?
Jag har inte sett dem men misstänker att de är vinklade så att man får frågan ifall man trivs med sysslorna och om de verkar meningsfulla och inte huruvida man tycker att villkoren i övrigt är acceptabla.

Jag kan skratta, gråta eller bli förbannad över att alla mina argument emot Fas3 i en handvändning sopas under mattan av arbetsförmedlingen som därmed väljer att slå dövörat till för oss arbetslösa istället för att konstruktivt lyssna på kritiken och vidarebefordra till ansvarig regering.


Jag är förbannad.

Jag är heligt förbannad.

Jag är förbannad över att som 50 åring tvingas att leva med en ständigt krympande ekonomi samtidigt som jag faktiskt utför ett fullgott arbete.

Jag är förbannad över mitt eget land behandlar mig och ser mig som en kriminell bara för att marknaden ser mig som något slags överblivet material där såväl funktion som bäst före datum ifrågasätts.

Jag är förbannad över att mitt eget land, mitt eget folk, mina förtroendevalda politiker inte orkar, vågar eller vill lyssna på den kraftiga kritik som man nu dragit en löjets slöja över genom vinklad statistik.

Jag är förbannad över att jag inte ser något slut på det här.. förbannad över ett hus som behöver sin översyn.. förbannad över hur hopplöst allt verkar..

Förbannad över att man vid 50 års hederligt liv inte kan få en smula värdighet de sista 15 åren i sitt arbetsliv.


Förbannad över lögn och förbannad dikt.

Kommentarer
Postat av: Eva Lindblad

Bra uttryckt. Hoppas din ilska håller i sig, för den ger energi och kraft som ger möjlighet till förändring. Vi måste jobba för att byta regering, för den här regeringen kommer aldrig att förändra.På min Fas 3 plats lägger folk huvudet på sned och säger, "Vi tycker så synd om dig Eva". Det är synd om mig för att företaget inte vill anställa. Jag får inte ens vara med på den insparksfest som ska ske snart - för jag är ju inte anställd! Nu vill jag väl inte jättegärna gå på fest, men det hade ju varit trevligt att i alla fall vara tillfrågad!

2011-08-02 @ 21:57:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0