Förnöjsam ner i Fas 3-dyn?


Vad är det som gör att alliansregeringen och andra Fas 3 – anhängare har så oerhört svårt att förstå det stora problemet med Fas 3?
Nu håller man på att peta lite här och där, med möjligheter till fortbildning … val av placeringar .. osv. Arbetsförmedlingen har till och med gjort en undersökning som lär visa hur oerhört bra vi trivs i Fas 3... Enligt denna undersökning lär i princip 8 av 10 Fas3 placerade älska Fas3 reservationslöst, i alla fall om man skall tro moderata bloggare som naturligtvis inte var sena att haka på denna undersökning som man förmodligen själva låg bakom.

I Sundsvalls tidning så uttalar sig sektionschefen så här på frågan om hon själv kan tänka sig att arbeta i Fas 3:

Ja, jag har jättemånga bra anordnare som jag mycket väl skulle kunna tänka mig att vara hos”

Vidare så hävdar hon:

” – Den återkoppling vi har fått är att de (läs deltagare i fas 3) får en daglig rutin som gör att man kommer närmare ett arbete genom att man är i gång. De är väldigt nöjda och de får arbetskamrater ”

 

Men varken jag eller Andersson, Pettersson och Lundström tycker att det räcker med arbetskamrater och närheten av ett arbete eller direkt placerad i ett oavlönat sådant.. månad efter månad. När vi faktiskt, tro det eller ej, kommer från en tillvaro med familj, boende och övriga fasta utgifter.

Nu finns det till och med Fas3-arbetare som inte ens har råd att ta sig till sina placeringar pga de groteskt låga ersättningar som erbjuds, som högst ungefär en halv normal lön utan jobbskatteavdrag och utan tjänstepension, utan ny A-kassaperiod och utan fri semester.

Det är ju detta som är huvudproblemet med Fas3 i kombination med en arbetsmarknad som vare sig vi vill det eller inte håller oss som gisslan i detta under obestämd tid. Denna obestämda tid är för många av oss 50+ mycket lång och kanske inte slutar förrän vi når fattigpensionen.

Mitt uppe i detta får vi ändå finna oss i en helt oförstående arbetsmarknadspolitik där dess involverade elit av politiker och tjänstemän tramsar runt med olika slags ”plåsterlappar” skriver förnedrande och dövblinda artiklar om förträffligheten med Fas3 och till råga på allt fortfarande insisterar på att dela ut anordnarbidrag till de arbetsgivare som skriver kontrakt med arbetsförmedlingen.

Logiken i denna fars kan liknas med att en giljotinering skulle vara helt okej bara man får ligga på ett mjukare underlag och att bödeln bär en clown-mask istället för huva samt att man efter straffets genomförande får ett presentkort på 50 kr hos en hattaffär.


 


RSS 2.0