Fas 3 året runt


Ska jag bli heligt förbannad eller bara rasande. Vad menas med att vi i Fas3 inte ens unnas en liten sammanhängande ledighet ens på en vecka efter ett års arbete/sysselsättning? Är det inte nog snart? Finns det ingen alliansare som tycker att detta är bara för mycket?

3 ynka sammanhängande dagar får vi, och då endast vid enskild angelägenhet av vikt. Det finns folk som får vistas åratal i Fas3, är detta den framtid som väntar dem? 
Fy tusan vilken genomrutten arbetsmarknadspolitik Sverige har idag!

Detta kan man läsa på Försäkringskassans sida.

Kommentarer
Postat av: Benfred

Jag har mailat detta till försäkringskassan och inväntar med spänning ett svar.

Jag är förvånad över att de regler för ledighet som gäller enligt er information på blankett "Aktivitetsstöd och utvecklingsersättning" ej sammanfaller med den gällande förordningen:(1996:1100) där man kan läsa ur 8 § följande:

" 5. ett tillfälligt uppehåll i insatser inom ramen för jobb- och utvecklingsgarantin, dock under sammanlagt högst 20 ersättningsdagar under en tolvmånadersperiod, under förutsättning att den enskilde under uppehållet är beredd att ta aktiv del av Arbetsförmedlingens service i fråga om platsförmedling."

Alltså finns inget i lagen som stöder att man endast kan vara ledig tre dagar i sträck och under förutsättning av enskild angelägenhet av vikt.
Enligt gällande lag kan man i samråd med anordnare ta ut 20 dagar under juli bara för att man vill och har lust. Rätta mig om jag har fel.

2013-03-12 @ 19:49:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0