Fas 3 en i avgrunden misslyckad reform
Den moderata riksdagsledamoten Jenny Peterson anser att Fas3 är en i grunden lyckad reform.

http://malmo.etc.se/nyhet/rekordmanga-fast-i-fas-3

- Meningen är att man skall få in en fot på arbetsmarknaden säger Jenny Peterson...


En fot?... självklart har man en fot inne på arbetsmarknaden även som Fas3 ifall man arbetar ”på riktigt” med sysslor som andra får lön för... Det är ju bara det att foten ifråga är en gratisfot, vill du däremot stå avlönad och stadigt med bägge fötterna, jag då lär du få fortsätta att drömma.

Det är nämligen så att i Fas3 är det endast 2 % som går vidare till anställning, det är faktiskt vanligare att man kilar vidare, alltså dör ifrån Fas3 än att komma till en anställning!

- Ingen reform är perfekt, men vad är alternativet? Säger Jenny Peterson.

Tja, i första hand kunde man vara vänlig att omfördela dessa anordnarbidrag på ca 5000 kr person/månad från anordnaren till medel för att användas till avtalsenliga löner för utförda arbeten. Bara för att den ultimata reformen inte är uppfunnen, måste man då nödvändigtvis ta fram den uslaste, mest förnedrande, slutgiltiga och människoföraktande arbetsmarknadsåtgärden i modern tid? Ingen lön, ingen semester, ingen tjänstepension och framförallt, inget hopp. Hur många Fas3 placerade som fyllt 50 kommer någonsin att gå till ett avlönat arbete igen? 

Har vi inte råd att visa människor respekt, förtroende och empati på riktigt så vore det enligt min mening snyggare och mer reko att hoppa över Fas3 och införa ättestupan, villiga handledare till denna syssla bör det inte råda någon brist på av nätets anonyma röster från modiga små män att döma.

Är det fler än jag som tycker att Fas3 är en i avgrunden misslyckad reform, när man lättare går vidare till graven än till ett avlönat arbete?

Fas trä får vi smaka på tids nog ändå, varför måste vi tvunget skola in oss genom arbetsförmedlingens försorg?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0