Vem föraktar Fas treor?

I går bloggade jag om människor som älskade Fas3. Jag gjorde det för att visa på VARFÖR somliga människor gör det. Ett sätt att belysa olika typer av människor är att göra starka och överdrivna karikatyrer av dem. På så sätt behöver ingen känna sig personligt träffad men ändå känna igen de stora dragen. Men se det skulle jag aldrig ha gjort för genast kom det verbala käftsmällar i cyberrymden som hävdade att det luktade förakt om bloggen. Jag skulle naturligtvis ha klargjort tydligt att jag förstår den anonyme ”seriefigurerna” som jag inbillade mig att jag raljerade hjärtligt med och att jag åtminstone de senaste tre åren här på nätet försökt pålysa att socialt utsatta människor skall få det betydligt bättre socialt och ekonomiskt än vad som erbjuds dem idag, bland annat i Fas3.

Starka synpunkter har jag däremot på var och en av er som tycker det är okej att utnyttja socialt svaga och/eller funktionshindrade/sjuka personer just för att de inte kan/orkar försvara sin rätt.

Jag anser att det är självklart att även dessa personer som jag tydligen öst förakt över, skall ha justa villkor även fast de trivs i Fas3. Det får de inte idag. Skulle DU vilja ha hälften eller mindre i inkomst för ditt arbete än vad du har idag? Är inte det att behandla sin nästa föraktfullt?

Dessa människor utnyttjas skamligt av politiker och media för att visa förträffligheten med Fas3. Jag tror inte att jag behöver leta fram sådana exempel där en leende statsminister eller allianspolitiker lånar någon eller några personer för att visa hur godhjärtade de är. Vi ger dem chansen heter det... när man samtidigt tar chansen att utnyttja dem som propaganda och anordnarna får sitt anordnarbidrag.  


Kommentarer
Postat av: tinna lenhammar

kan man inte lösa fas3 problemet med att tex, ge mer pengar till vården, som ju verkligen går på knäna o behöver mer personal,
istället för att betala för sysselsättning?

2013-11-26 @ 08:53:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0