Iskallt samhälle

Det är ett iskallt samhälle vi lever i och jag funderar hur det kommer sig att så många som anser sig stå för humanism och människors frihet ändå agerar precis tvärtom. 

Över hela jorden finns en regel som nästan ordagrant lyder lika oavsett trosriktning. 
I kristendomen finns den som "Den gyllene regeln" och lyder:

"Därför, allt vad ni vill att människorna skall göra er, det skall ni också göradem. Detta är lagen och profeterna" (Matt 7:12)"

Därför är jag starkt emot det som händer utsatta grupper på grund av alliansens politik. Om man verkligen begrundar den gyllene regeln så borde det vara omöjligt att genomföra eller på något sätt bejaka det som arbetslösa, sjuka och funktionshindrade utsatts för de senaste 8 åren.

Människosynen signerad alliansen förskräcker. Citat som: "Incitament för att ta ett arbete", "Det skall löna sig att arbeta (läs: vara ung, frisk och lönsam), "bidragsberoende" osv...
De som hukar i skydd av bildskärmar på sociala medier törs uttrycka sig ännu mer drastiskt... Latmaskar, bidragsnarkomaner, bidragshaverister och andra förnedrande uttryck som jag inte ens vill nämna. Troll... obildade människor?
Nej, inte alltid, det finns exempel på allianspolitiker i riksdagen vars människosyn de frikostigt delar med sig av genom sociala medier förtjänar en mer ingående granskning.

Hur kan kristdemokraterna ställa sig bakom denna politik och samtidigt fortsätta heta kristdemokrater? Hur kan vi ha en arbetsmarknadsminister som kallar sig kristen och samtidigt ivrigt försvara denna förnedring som åratal av inlåsning i Fas3 innebär?

Om dessa politiker som vill stå för kristna värderingar vill följa den gyllene regeln så borde de snarast ställa sig frågan om de själva är beredda att vara ständiga "praktikanter" (Fas3-arbetare) och leva utan skälig inkomst i x antal år... Eller vara den helt utförsäkrade som trots svår sjukdom hänvisas till en arbetsmarknad den inte klarar av.

Exemplen är hur många som helst.. fattigpensionärer, åldersrasism.. Vart har respekten för människans okränkbara värde tagit vägen?.. Var finns förmågan att uppskatta varje individs speciella gåvor, livserfarenheten, sociala kompetensen... Jag slutar här, för jag skulle kunna skriva en hel bok om detta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0